maanantai 1. lokakuuta 2018

Näkymätön lapsi-esitys Oulun teatterissa

Oulun teatterin Näkymätön lapsi-esitys: Tarina siitä, miten Ninnistä saadaan jälleen näkyvä.

Omat tyttäreni ovat syntyneet 1990-luvun alkupuolella.  "Muumilaakson tarinoita"-sarja meni silloin tv:ssä. Tarkoitan sitä sarjaa, jossa ääninä olivat mm.  Samuli Edelmann, Elina Salo, Ulla Tapaninen ja Tapio Hämäläinen. Sattuneesta syystä noina vuosina tuli itsekin katsottua aika paljon Muumilaakson tarinoita. Kyllä, itsekin pidin tarinoista ja pidän edelleen.

Moomin in Theatre in Oulu Finland
Muumimamma, Tuutikki ja Pikku Myy

Eräänä syksyisenä iltana Muumitaloon tulee vieras, joka tuo tullessaan Ninnin. Ninni on näkymätön, ainoastaan kulkusen kilinä kertoo missä hän on.


Love Moomin
Muumiperhe työn touhussa

Look Moomin
Kuka kurkistaa uunista?

Vaikka Ninni on näkymätön, hän on esityksessä läsnä. Esityksessä on taivasti käytetty visuaalisia illuusioita ja nykytekniikkaa hyväksi. Aikuinenkin voi hämmästellä ja miettiä, miten näkymätön muuttuu näkyväksi.

Moomin in Oulu theatre
Muumipeikko

Herttaista ja herkkää tarinaa seuratessa mietin, miksi Ninni on näkymätön. Miksi kuka tahansa meistä on toisille ihmisille näkymätön.

Kun kukaan ei "ala" sinua, ota mukaan leikkeihin, ei soita ovikelloa, puhelimeen ei tule viestejä, puhelin ei soi, sinua ei kutsuta mihinkään, kukaan ei huomaa sinua, ei hymyile sinulle, ei arvosta sinua eikä rakasta sinua (tai niin sinä luulet), sinut jätetään ryhmän ulkopuolelle,  tästä kaikesta seuraa se, että sinusta tulee näkymätön toisille ihmisille.

Huomataan toiset ihmiset, ollaan inhimillisiä ihmisiä toisillemme, ettei kukaan muutu näkymättömäksi. Hymy tai ystävällinen sana voi pelastaa jonkun päivän.

Muumilaakson Tarinat
Pikku Myy

Esitys on lämminhenkinen, sopii myös perheen pienimmille. Jännitystä esitykseen tuo Muumitalon yöllinen elämä sipinän, supinan ja valojen kera. Esityksen kesto noin tunti. Muumit ovat ihan samannäköisiä  kuin Muumilaakson tarinoissa. Mammalla on mukana tärkeä käsilaukku, Papalla silinteri, Pikku Myyllä on ihana oranssi nuttura.

Muumilaakson Tarinat
Muumimamma ja Ninni
Loppu hyvin, kaikki hyvin, pian Ninni jo näkyy.

Näkymätön lapsi esitetään Oulun teatterissa koko syyskauden, viimeiset esitykset ovat joulukuussa. Lämpimästi voin suositella, kannattaa mennä katsomaan.

Lipun tähän esitykseen ostin itse, kuvat ovat Oulun Teatterin kuvagalleriasta.

Mukavaa uutta viikkoa ja alkavaa lokakuuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.