maanantai 29. lokakuuta 2018

Harpa ja Hallgrimskirkja Reykjavik

Reykjavikin keskusta on sopivan pieni, tärkeimpiin nähtävyyksiin pääsee kävelemällä. The Metropolitan hotelli oli loistavalla paikalla, siitä on lyhyt matka kohteisiin. 

Hallgrimskirkja


Reykjavikissä liikkuessa ei voi olla näkemättä Hallgrimskirkja-kirkkoa, se kohoaa ylväästi kohti korkeuksia. 

What to see in Reykjavik Iceland
Hallgrimskirkja Reykjavik Iceland

Kirkkoa rakennettiin 41 vuotta, rakentaminen aloitettiin 1945 ja kirkko valmistui 1986. Kirkon torni kohoaa 74,5 metrin korkeuteen ja kirkon tornista avautuu mahtavat maisemat. Hallgrimskirkja on Islannin tunnetuin maamerkki.

View from Hallgrimskirkja over Reykjavik city
Hallgrimskirkjan tornissa
Sanonta "huipulla tuulee" pitää täysin paikkansa. Kirkon tornissa oli melkoinen tuuli ja kylmä. Torniin pitää ostaa lippu kirkon yhteydessä olevasta matkamuistokaupasta. Torniin noustaan hissillä, mikä menee kellotasanteelle. Sitten kiivetään portaat näköalatasanteelle. Aukoissa on kalterit, ne ovat muuten auki ja tuuli on melkoinen. Mutta maisemat ovat aivan mahtavat, näkee todella kauas. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Harpa


Harpa on Reykjavikin kulttuuri- ja konferenssikeskus. Aivan upea rakennus, siinä on käytetty paljon lasia. Ei voinut kuin ihmetellä ja ihastella koko rakennusta, niin hienoa arkkitehtuuria ja taidokasta rakentamista samassa paketissa.

Great architexture in Reykjavik Iceland Harpa
Kulttuuri- ja konferenssikeskus Harpa Reykjavik 

Conference center Harpa in Reykjavik Iceland
Kulttuuritalo Harpa sisäpuolelta


Pari päivää käyntimme jälkeen Harpassa alkoi kansainvälinen Arctic Circle-konferenssi. Ja äidin ylpeydellä voin kertoa, että Islannissa yliopistovaihdossa oleva tyttäreni oli kyseisessä konferenssissa töissä (osana hänen opinto-ohjelmaa). Upea kokemus hänelle!

Harpassa on myös aivan ihana matkamuisto/lahjatavarakauppa. Jos olisi ollut kukkaron nyörit löysällä, kaupassa olisi päässyt rahoistaan nopeasti eroon. Minä tyydyin vain katselemaan ja annoin silmieni levätä kaikessa kauniissa.

Visit Harpa Conference center in Reykjavik Iceland
Lahjatavarakauppa Harpa Reykjavik 

Where in restroom in Reykjavik Iceland
Sisustustavaroita Harpan matkamuistokaupassa 
Sun Voyager


Sculpture in Reykjavik Iceland
Sun Voyager Reykjavik 
Sun Voyager-taideteos on  rannalla Harpan lähellä. Taideteoksen on tehnyt Jon Gunnar Arnason. Teos kertoo islantilaisten viikinkimenneisyydestä, siitä että, ensimmäiset viikingit tulivat purjehtien Islantiin. Kurkottamalla ylöspäin teos tekee kunniaa auringolle.

Blue Lagoon


Visit Blue Lagoon Iceland
Blue Lagoon Iceland


Blue Lagoon taitaa olla jokaisen Islannin kävijän must-listalla. Eikä suotta, paikka oli aivan uskomaton. Blue Lagoon on niin suosittu, ettei sinne voi mennä ex tempore, vaan lippu täytyy ostaa etukäteen. Ostin liput Reykjavik Excursions-firman kautta. Lippu sisälsi edestakaisen bussimatkan Reykjavik-Blue Lagoon sekä pääsylipun kylpylään. Bussi lähtee Reykjavikistä BSI-asemalta. 

Blue Lagooniin saa sekä comfort että premium-lippuja. Ostin meille comfortliput, mihin kuuluu sisäänpääsy, pyyhe, yksi drinkki ja kasvonaamio. 

Me vierailimme Blue Lagoonissa illalla, joten laavaröykkiöistä näkyi vain aavistus. Minusta oli yllättävää, että altaiden iltavalaistus ei ollut kovin tehokas, allasalueella oli aika pimeää.  Vedessä piti olla tarkkana, ettei joudu eroon matkakumppanista.

Muutama käytännön vinkki Blue Lagooniin:

  1. Jätä hoitoaine hiuksiin, vesi on niin mineraalipitoista, että hiuksia on vaikea kammata, hiukset jää ihan tönköksi.
  2. Pyyhettä ei kannata jättää ylös suihkutilaan, vaan alhaalla altaille mennessä ja altailla on naulakot.
  3. Kaikki pyyhkeet ovat samanlaisia valkoisia, kannattaa ottaa  oma kassi, niin erottuu se oma pyyhe sieltä satojen pyyhkeiden joukosta.
  4. Kylpylään mennessä saat rannekeen, jolla sekä lukitaan että avataan vaatekaappi. Samaan rannekkeeseen kirjataan  ostot allasbaarista, rahaa altaalla et tarvitse. Ostokset maksetaan poislähtiessä ranneketta luovutettaessa.
  5. Jotkut veivät altaalla olevaan naulakkoon kassin, johon laittoivat puhelimen/kameran.
  6. Kuvaaminen on riskialtista, vesi höyryää koko ajan ja ihmisiä on paljon. Siksi en itse ottanut altaalla kuvia.
  7. Altaat ovat yllättävän syvät ja paikoitellen  vesi on todella kuumaa, mielestäni Blue Lagoon ei ole lasten eikä uimataidottomien paikka.
  8. Huolehdi nestetasapainosta! Altaat ovat kuumat ja jos vielä käy saunassa (siellä on höyrysauna ja tavallinen sauna), voi alkaa heikottaa. Saunojen vieressä on vedenjuontipiste.
  9. Kannattaa ottaa suolaista evästä ja juotavaa mukaan, kylpysession jälkeen voi olla heikko olo. Toki Blue Lagoonissa on myös ravintola, josta saa apua suolaisen nälkään ja janoon.

Tässäpä minun kokemuksia Reykjavikin nähtävyyksistä, sattuiko joukkoon yhtään sinulle tuttua paikkaa?

Mukavaa uutta viikkoa sinulle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.