lauantai 13. lokakuuta 2018

Elämän koulussa

Parin viime viikon aikana olen saanut kokea, että elämä ei todellakaan mene niinkuin on itse ajatellut sen menevän.  Kaikki voi yhtäkkiä heittää kuperkeikkaa ja mennä ylösalaisin.

Where is Oulu
Syksyn väriloistoa Oulussa

Viime viikolla äitini joutui onnettomuuteen, hän kaatui pyörällä. Sinänsä vaarattoman näköinen tilanne, mutta kaatuessaan hän loukkaantui vakavasti. Olkapää ja lonkkamalja murtuivat, kirurgi päätti lonkkamaljan korjausleikkauksessa  vaihtaa myös lonkkanivelen, joten  toipuminen on pitkä prosessi. 

KN hats
Syysselfie

Tällä kuluneella viikolla olin itse lähempänä hirvikolaria kuin koskaan elämässäni. Keskiviikkoiltana lähdin ajamaan Raahesta kotiin päin ja siinä juuri ennen ohituskaistan ja  hirviaidan alkua tuli hirvi tielle. Muistan ajatelleeni, että katso molemmille puolille, ettei mitään tule tielle. Sieltä se hirvi kuitenkin tuli, niin nopeaa, etten ehtinyt ajatella yhtään mitään muuta kuin että nyt on pakko saada auto pysähtymään. Jarrut pohjaan, auto pysähtyi ja hirvi ohitti puskurin noin metrin päästä. Onni onnettomuudessa, ihan heti takana ei tullut ketään. Kädet tärisi, vedin henkeä, sanoin itselleni, "rauhoitu", kiitin suojelusenkeliä, että olen hengissä ja jatkoin matkaa.

Nämä kaksi tapahtumaa ovat entisestään vahvistaneet ajatusta "nytku"-elämästä. Täytyy muistaa elää täysillä nyt, olla läsnä hetkessä, sillä kaikki voi muuttua nopeasti, ennalta arvaamatta.

Satu Rämö Islantilainen kodin onni
Matkakohteena Islanti

Kuvassa on viime viikkojen iltalukemiset, sillä tänään minä lähden Islantiin. Minulla on tapana reissua suunnitellessa tutustua kohteeseen lukemalla. Nämä kyseiset kirjat antoivat huumorilla höystettyä tietoa Islannista.

Mielenkiinnolla odotan tänään alkavaa reissua. Suunnitelmissa on tutustua Reykjavikiin, käydä John Lennonin muistomerkkisaarella, tehdä Golden Circle-kierros, käydä Blue Lagoon-kylpylässä. Sitten käyn saaren pohjoisosan kaupungissa, Akureyrissä, jossa tyttäreni opiskelee yliopistossa. Tytär on varannut meille valaiden bongaus-reissun.

Reissun jälkeisellä viikolla on täällä Oulussa tarjolla ihanaa kulttuuria. Suomen Kansallisbaletti vierailee Oulun teatterissa. Lippu on hankittuna Kansallisbaletin Tähtihetkiä gaalaesitykseen, Miniooppera Tuhkimoon sekä Muumipeikko ja taikurin hattu-esitykseen.

Tulossa on siis runsaasti postauksia, reissaamista ja kulttuuria.

Muuten, joko olemme tuttuja Instassa ja FB:ssa? Kultturellimatkalaukussa on molemmissa, niistä löytyy uusimmat kuulumiset ja tunnelmat.

Stay tuned, pysykää kanavalla, nähdään!

5 kommenttia:

 1. Onpa ollut hurjia juttuja. Pikaista paranemista äidillesi. <3 Hirvet kyllä tulevat niin nopeasti, että parin kerran kohtaamisen perusteella pakko todeta, että kaikki on tuurinkauppaa, ettei hirvi osuu juuri kohdille.

  Sydämellistä uutta viikkoa Päivi <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Tiia! Viikko täällä Islannissa on alkanut mukavasti. Parhaillaan olen pitkän matkan bussissa menossa pohjois-Islantiin, Akureyriin kaupunkiin. Tässä on kuusi tuntia aikaa katsella maisemia ja ehkä hieman lukea blogeja. Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyi kuinka pelottava tuo hirvikohtaaminen!
  Pikaisia paranemisia mummulle :'(

  VastaaPoista
 4. Niin se on kaikki voi hetkessä muuttua. Niin minullekin on käynyt. Ehkä tästä selvitään. Toivottavasti Islannin matkasi on ollut mukava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Elämä on arvaamaton, koskaan ei tiedä mitä uusi päivä tuo tullessaan. Siksi pitäisi yrittää elää ja olla läsnä tässä hetkessä, eikä "sitku" joskus tulevaisuudessa. Islannin matka oli todella onnistunut. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.