torstai 27. syyskuuta 2018

Luonnon oma kauneustuote

Meillä mökillä ei ole vesijohtoa, juomavesi viedään mukana, saunavedet nostetaan joesta.

Miltä näyttää humuspitoinen vesi
Utosjoki Utajärvi Suomi

Humuspitoinen vesi

Vesi on väriltään ruskeaa ja sisältää humusta. Vesi ei ole vaarallista, sitä voi käyttää pesuvetenä, tosin humuksella on värjäävä ominaisuus, pesuvadit värjäytyvät ruskeiksi, ellei niitä puhdista.

Kun vesijohtoa ei ole
Saunavettä suoraan joesta
Humusta esiintyy soiden läheisten järvien ja jokien vesissä, meidän mökkimaisemissa on lähellä suuria turvesoita, ilmeisesti sieltä  soilta on veden värjäävä humus peräsin.

Kauneutta luonnosta

Olen  kehittänyt oman "kauneusreseptin",  peseydyn ruskealla vedellä, jossa on humusta, mikä tulee turpeesta, mitä on suolla. Saan luonnon omat kauneuseliksiirit suoraan vedestä.

Minulla on tapana tehdä saunassa kasvo- ja vartalokuorinta. Kaadan kauhalla päälleni vettä, nautin vedestä, pesuvetenä humuspitoinen vesi on ihanan pehmeää. Kuorinnan jälkeen laitan kasvoille turvenaamion. Ihosta tulee ihanan tuntuinen.

Turvenaamio
Kauneutta luonnosta, turvenaamio

Humus vedellä pehmeät hiukset
Ihanan pehmeät hiukset
Humuspitoisella vedellä pestyt hiukset ovat aivan erituntoiset kuin vesijohtovedellä pestyt. Hiukset ovat ihanan pehmeät ja taipuisat. 


Vesi- ja naamiokuvat  on otettu syyskuun alussa. Tällä hetkellä mökilläkin on jo syksy. Kuvassa meidän remontoitu savusauna, missä olemme jo muutaman kerran saunoneet, saunassa saa kyllä maailman parhaat löylyt.


Finnish smokesauna
Maailman paras savusauna

Ulospäin sauna näyttää varsin vaatimattomalta, sisällä odottaa ihana kokemus lempeissä, kosteissa löylyissä hämärän sylissä.

Hei lukijani, onko sinulla kokemusta savusaunasta tai humuspitoisesta vedestä ?  

Uskomatonta, että pian olemme jo lokakuussa, mihin tämä syyskuu on mennyt.

Mukavaa loppuviikkoa sinulle !4 kommenttia:

 1. Jänskän väristä vettä. Kiehtova kauneusjuttu ja taitaapa tuo saunominen olla melkoinen kokemus. Uskon juurikin tuon, että hiukset tulee aivan toisen tuntuisiksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista ja vierailusta blogissa. Savusauna on tosiaan ihanan rentouttava kokemus ja humusvesi niin pehmeää. Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Minulla on samat kokemukset humuspitoisesta vedestä. Lisäisin vielä, että humusvedessä on aivan ihanaa uida! Vesi on todellakin ihanan pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Melli! Samaa mieltä, humusvedessä on ihanaa uida, vaikka hieman pelottavaa, kun ei näe, mitä vedessä on. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.