maanantai 6. elokuuta 2018

Viikonloppureissu mökille

Mies on ollut mökillä jo jonkun aikaa remppaprojektin kimpussa, niinpä minä menin viikonlopuksi mökille junalla. 

Handicrafts and souvenirs in Oulu Finland

Se on kumma juttu, miten omassa kotikaupungissa on paikkoja, joissa en ole koskaan käynyt. Kuten tämä Taito Shop rautatieasemalla. Siinä junaa odotellessa poikkesin sisälle, mikä ihana paikka.

Lovi products from Oulu Finland

Taito shopissa myydään kotimaista designia, hieno valikoima erilaisia tuotteita, mitä ei löydy markettien hyllyiltä. Jos etsit persoonallista lahjaa, kannattaa käydä Taito shopissa.

Näin remontoit savusaunaa

Tässä syy, miksi mies on "viihtynyt" mökillä jo jonkin aikaa. Meidän vanha, vanha savusauna on pakko remontoida. Se on osaksi jo uponnut maahan, täytyy nostaa koko rakennusta. Kattokin vuotaa, tekemistä siis riittää. Remontin yhteydessä rakenteista löytyi sanomalehtiä vuodelta 1978, saunaa on siis viimeksi rempattu 40 vuotta sitten. Odotan innolla rempan valmistumista, missään ei saa niin ihania löylyjä, kuin tässä saunassa.

Lizards in Finland

Ei, tämä ei ole krotiili, vaan sisilisko. Se on jännä juttu, miten ne viihtyvät tuolla mökkimaisemissa. Aina aurinkoisena päivänä sisiliskot nousevat portaille nauttimaan lämmöstä. Täytyy olla varovainen, ettei astu päälle. Oikeasti pelkään käärmeitä, sisiliskoja ja rupisammokoita, joita on mökillä aika paljon. Siksi kuljen mökillä koko ajan pitkävartisissa kumppareissa.

Raspberrys in Utajärvi Finland

Vadelmapensaat oikein notkuivat kypsiä vadelmia, mies ei ollut remppamiselta ehtinyt niitä poimia. Niinpä menin puskiin ja nautin vadelmat suoraan pensaista. Kyllä vadelmat on hyviä.

Kesäkeittiö SK-metalli Oy


Kokkaaminen kesäkeittiössä


SK-metalli kesäkeittiö

Täytyy vielä hehkuttaa tätä meidän kesäkeittiötä. Se on tosi monipuolinen, voi tehdä loimulohta, wokata, paistaa pihvejä ja jälkkäriksi nokipannukahvit. Mökillä meidän lempipuuhaa on laittaa ruokaa kesäkeittiössä, samalla jutella mukavia, olla ulkona.

Railwaystation in Utajärvi Finland

You can go to Utajärvi by train

Mukavaa, että Utajärvellä vielä junat pysähtyy. Asemarakennus on muussa käytössä, matkustajille on pieni katos, ettei tarvitse taivasalla odottaa. Oli mukava viikonloppu mökillä, mutta nyt aloitellaan uutta viikkoa.

Onko lukijoissa sellaisia, jotka myös kokkaavat samanlaisella kesäkeittiöllä ? Kokemuksia, vinkkejä ?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.