torstai 9. elokuuta 2018

Saako olla kahvikuppeja ja Oiva Toikan lintuja ?

Siitä on jo muutama viikko, kun kävin täällä Oulussa meidän omassa Pohjois-Pohjanmaan museossa. Vielä ehtii ihanaan kahvikuppinäyttelyyn sekä katsomaan Oiva Toikan lintuja.

Visit Oulu


Visit Oulu's museum in Ainola Park

Näyttely on avoinna 19.8. asti, mikäli olet käymässä täällä Oulussa, kannattaa käydä ihastelemassa kahvikuppeja.

Collecting Coffee cups


Anneli Qveflander Ruusu

Tästä upeasta kokoelmasta löysin heti suosikkini, nimittäin Ruusu-nimisen kahvikupin. Muistan elävästi, että lapsuudenkodissani oli tätä Ruusu-sarjaa. Muistelen, että meillä oli sarjaan kuuluva suuri kahvikannu, mikä silloin tuntui hienolta. Ruusu-sarjaa on tehty vuosina 1971-1975, tämä ajanjakso sopii lapsuusvuosiini. Ruusu-sarja näyttää edelleen kauniilta, elegantilta ja ajattomalta. 

Birds by Oiva Toikka

Birds with big eyes

Glass designer Oiva Toikka Finland

Oiva Toikan Linnut eivät esittelyjä kaipaa. Aika monesta suomalaisesta kodista, sieltä olohuoneen hyllyltä tai ikkunasyvennyksestä löytyy lintuja. Täytyy myöntää, että meilläkin on muutama.  Lintunäyttely jatkuu vielä 2.9. asti, joten vielä ehtii. Näyttely on museon lipunmyyntipisteen ja kaupan kanssa samassa tilassa ja näyttelyyn on vapaa pääsy.

Souvenir Shop in Oulu Finland

Tar water from Oulu Finland
Museossa on pieni matkamuisto/lahjatavaramyymälä.  Tavaraa, mitä ei välttämättä löydä marketista, kuten vaikka tervan kusta. Kun tervaa tehdään perinteisellä menetelmällä tervahaudassa, lopputuotteeksi jäävät varsinainen terva, puuhiili ja tervavesi=tervan kusi, kansanomaisesti kutsuttu.

Pohjois-Pohjanmaan museossa on paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää, esimerkiksi pienoismalli vanhasta Oulusta, interiöörejä eri aikakausien kodeista. Lapset tykkäävät varmasti Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuvasta Koiramäki-osastosta.

Sataa tai paistaa, on hellettä tai kylmää, museo on aina varma valinta.

Joko olet käynyt Oulussa museossa ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.