lauantai 18. elokuuta 2018

Oulun Designtori ja visiitti teatterilla

Oulussa vietettiin taiteiden yötä torstaina. Kaupunki oli täynnä mitä erilaisempia tapahtumia.  Valitsin runsaasta tarjonnasta pari kohdetta, joissa kävin. Toinen oli Designtori Pikisaaressa ja toinen Oulun Teatteri.

Designtori Oulu Finland

Designtori on tapahtuma, jossa pienet tuotemerkit tekevät itseään tunnetuksi. Tapahtumassa on esillä vaatteita, koruja, asusteita, sisustustavaraa, keramiikkaa ja huonekaluja.   Pikisaari on muutenkin loistava paikka tapahtumalle. Saaressa on taiteilijoiden työhuoneita, taidegallerioita sekä Oulun seudun ammattiopiston koulutustilat, joissa koulutetaan käsityöalan ammattilaisia. Paljon oli siis nähtävää ja ihanan lämmin elokuinen ilta oli houkutellut runsaasti väkeä liikkeelle.

Art in Oulu


Visit Oulu

Monenlaista taidetta oli esillä, taideteoksia katsellessa voi antaa ajatuksen lentää....

Tutustu Papurinoon

Melkein meinasin ostaa Oulun kartan, koska ruutukaavakartassa näkyy omankin kodin sijainti.  Tässä yksi esimerkki kotimaisesta designista, Designtorilla oli kaikkea ihanaa tarjolla. Tällä kertaa kuitenkin tyydyin nauttimaan kaikesta kauniista enkä ostanut mitään. Tässä iässä ja tässä vaiheessa elämää, ei oikeastaan tarvitse mitään, vaikka olisi kuinka ihanaa. Päinvastoin, aika paljon on tavaraa viety kirppareille ja kierrätyskeskukseen.

Opiskele OSAOssa Oulussa

Pikisaaressa toimii Oulun Ammattiopiston käsityöyksikkö. Opiskelijat olivat tehneet Pukuhistoriaa-näyttelyn.

Opiskele OSAOssa Oulussa

Olipa mukava katsoa opiskelijoiden kätten jälkiä. Itsekin olen käsityöihmisiä, kun tyttäret olivat pieniä, ompelin ja neuloin paljon. Edelleen ompelukone on käytössä, enää en ompele mitään uutta, sen sijaan tuunaan kirppislöytöjä itselle sopivaksi.

Pikisaaresta kotiin mennessä poikkesin vielä teatterilla katsomassa lavasteiden pienoismalleja.

Visit theatre in Oulu Finland

Tässä pienoismalli My Fair Ladyn lavasteista. Kävin katsomassa musikaalin viime keväänä, voi, se oli ihana. Suosittelen, kun tulette Ouluun, menkää katsomaan My Fair Lady !

What to to in Oulu Finland


Oulun Teatterin ohjelmistoa, My Fair Ladyn olen nähnyt, Näkymättömään lapseen olen ostanut lipun. Ihmisellinen mies ja  Näköala Sillalta ovat tämän syksyn uutuuksia. Nekin aion käydä katsomassa.

Miten sinun viikkosi  on mennyt ? Joko olet asettanut itsesi syystunnelmiin ?

Mukavaa viikonloppua !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.