tiistai 17. heinäkuuta 2018

Raahen Meripäivät

Tätä kirjoittaessa istun junassa matkalla kohti Tamperetta. Tabletti näyttää lämpötilaa 32 astetta, siis ulkona. Mikä uskomaton lämpö ! Täällä vaunussa sen sijaan on ilmastointi ja sopivan viileää, sillä minulla kävi uskomaton tuuri. Juna saapui laiturille, etsin omaa vaunua, kysäisin ohimenevältä konnarilta, että missä on vaunu nro 5. Hän sanoi, että älä mene sinne, siinä on ilmastointi rikki. Mene sen sijaan viimeiseen vaunuun nro 7, mikä on ylimääräinen vaunu ja mihin ei ole myyty edes paikkoja ja ilmastointi pelaa. Joten täällä ollaan, mukava tässä on tehdä postausta.

Mutta palataan muutama päivä taaksepäin, viikonloppuun, viime sunnuntaina olin käymässä Raahen Meripäivillä.

Visit Raahe Finland

Olen jotenkin tykästynyt Raahen Meripäivät-tapahtumaan. Se on sopivan kokoinen tapahtuma, on monipuolista ohjelmaa, monia eri ruoka- ja juomavaihtoehtoja, voi käydä museoissa ja vaan katsella ympäriinsä. Tuossa tapahtumassa minua viehättää tietynlainen vanhan ajan kiireettömyys, ollaan, katsellaan, jutellaan tuttujen kanssa, nautitaan elämästä. 

Purjehtimaan Raahessa Fiialla

Joku voi kysyä, mitä tarkoittaa Pooki flakkaa. Raahe oli entisaikoina merenkulkukaupunki , jossa oli paljon laivaliikennettä. Raahen edustan saaressa, Kraaselissa on on pieni majakan tapainen torni, jota kutsutaan nimellä pooki. Kun siellä tähystäjät huomasivat laivan olevan tulossa  kotisatamaan, he vetäisivät lipun (flag) pookiin. Ja niin pooki flakkasi ja koko kaupunki tiesi, että laiva on tulossa.

Tuttu näky Raahen museon rannassa on s/y Raahen Fiia.  Alus on vuonna 1989 valmistunut haruspurjekuunari. Raahen Fiia on koulupurjelaiva, jonka pääasiallinen tarkoitus on opettaa Raahen nuorisoa purjehtimaan. Aluksella tehdään myös tilauspurjehduksia.

Sailing ship Raahen Fiia Finland

Desigual mekko

Tässä samassa täytyy esitellä viimeisin kirppislöytö. Aikaisemminkin olen tainnut mainita, että ostan miltei kaikki käyttövaatteet kirppiksiltä. Kun näin tämän Desigualin mekon hengarissa, tiesin heti miten siinä käy, en lähde kirppikseltä ilman sitä. Kävin sovittamassa ja mekko sopii täydellisesti. Pidän vaatteista, joissa on jokin juju. Mekko tuntuu hyvältä päällä, vuori on trikoota ja musta virkkaus joustaa, täydellinen kesämekko.

Take a ride with vossikka

Tämä suloisuus odotti asiakkaita, en voinut vastustaa ja niin lähdettiin Raahea katselemaan vossikan kyydissä. Oli mukava kokemus. Suosittelen.

Marketplace Pekkatori Raahe Finland


Raahen Meripäivillä oli paljon myyntikojuja. Mukavasti monet myyjät olivat pukeutuneet vanhanajan tyylisiin vaatteisiin.

Museonranta Raahe

Käsintehdyt pöllösaippuat

Tervetuloa koristeet

Tarjolla oli esimerkiksi söpöjä käsintehtyjä saippuoita ja viehättäviä Tervetuloa-koristeita oven pieleen.

Kaikenkaikkiaan mukava kokemus Raahen Meripäivät. Ensi kesänä ajelkaa kesälomareissulla Raahen Meripäiville, mukavaa merikaupunkitunnelmaa.

Onko sinun kotiseudulla/lähistöllä mukavaa kesätapahtumaa, jota voit suositella ?

Lämmintä loppuviikkoa ! Minä meen Tambereelle, se on Moro !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.