torstai 14. kesäkuuta 2018

Sunny Beach

Tätä kirjoittaessani olen jo kotona Oulussa. Kylymä !  Sanoo oululainen, lämpöasteita 13. Kyllä kai tähän taas tottuu, enemmän vaan vaatetta päälle.

Vielä muutama postaus Bulgariasta, kun asiat on vielä tuoreessa muistissa.

Me tosiaan olimme viikon Nessebarissa. Mutta eihän siellä voi vierailla käymättä Sunny Beachillä. Sinne siis. Matkaa Nessebarista Sunny Beachille on muutama kilometri. Kun merenkäynti on tyyni, voi mennä laivalla. Muita vaihtoehtoja ovat bussi ja minijuna. Tai voi myös kävellä, rannassa menee hyvä kävelytie, matka ei ole mahdoton, tosin kuumuus vie nopeasti voimat. Kannattaa harkita, jaksaako kävellä kuumuudessa.

Minijuna Nessebarista Sunny Beachille

Tämä minijuna lähtee Nessebarista Sunny Beachille. Nämä junat on parkissa heti vanhan kaupungin sillan kupeessa. Yhden suuntainen matka maksaa 3 levaa ja käteisellä. Tuossa kuvassa taustalla näkyvä hiekkaranta on Sunny Beach.

Tällä junalla pääsee Sunny Beachin rannan alkupäähän. Siellä pitää vaihtaa toiseen junaan, mikä vie Sunny Beachin keskustaan. Tämä toinen juna ei lähde siitä, missä on ensimmäisen junan päätepysäkki. Täytyy kävellä muutama kadunväli kohti rantaa ja sieltä lähtee minijuna kohti keskustaa.

Juna Sunny Beachin keskustaan
Tämä on Sunny Beachin keskustaan vievä juna.


Bulgaria Sunny Beach

Kuumaa hiekkaa, auringonvarjoja ja lämmintä vettä, mitä muuta sitä tarvitsee ?


Silta Sunny Beachillä
Rannalla on silta, jossa saa ihailla maisemia. Oli mukava kokemus vaan olla siinä ja katsella aallokkoa, merta, ihmisiä ja nauttia lämmöstä ja auringosta.

Kuumalla rannalla tuli jano, lähdimme tutkimaan seutua vähän rantabaareja kauemmas. Jonkin matkaa käveltyämme tuli vastaan Suomen lippu. Siihen ravintolaan oli pakko pysähtyä.

Sunny Beach Steak House Choco Loco

Ravintola oli viihtyisä, siellä oli ruokalista myös suomeksi. Huomio kiinnittyi erityisesti jälkiruokaan, ruokalistassa nimittäin luki: eroottinen banaani. Tällä kertaa minulle kuitenkin riitti ihan Pepsi vaan.

Tässä ravintolassa jalkapallo oli konkreettisesti noussut kattoon, mikä oli täynnä eri jalkapalloseurojen huiveja. Voi vain kuvitella, mikä hieno tunnelma on seurata täällä MM-kisoja.

Flags in Steak House Choco Loco Sunny Beach

Kokonaisuutena reissu Nessebariin oli hyvä. Paljon mukavia kokemuksia, upeita maisemia, historiaa, nähtävyyksiä ja ennen kaikkea lämpöä, aurinkoa ja valoa.

Aika monesta lomapaikasta olen sanonut, että "tänne minä haluan  tulla uudelleen". Tällä kertaa jäi oikeasti tunne, että Bulgariaan voisin matkustaa uudelleen. Ihmiset olivat ystävällisiä, ei liian innokkaita ja hintataso suomalaisittain edullinen.

Oletko, lukijani,  käynyt Nessebarissa/Sunny Beachillä, mitä tykkäsit paikasta ?

Mukavaa viikon jatkoa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.