perjantai 8. kesäkuuta 2018

Perinteiden Bulgaria-retki, mehiläisfarmilla

Minulla ja miehellä on ollut tapana näillä pakettimatkoilla tehdä ainakin yksi opastettu retki. Yleensä se on koko päivän kestävä retki, jossa tutustutaan lomapaikkaan hieman syvällisemmin. Tällä kertaa paikallista kulttuuria ja elämää esiteltiin Perinteiden Bulgaria-retkellä.  Reissu oli hyvä, nähtiin ja koettiin paljon. Kävimme mehiläisfarmilla, maalaistalossa ja viinitilalla.

Ensimmäinen kohde oli mehiläisfarmi aika lähellä Sunny Beachiä. Sitä ei ole tullut koskaan ajatelleeksi, kuinka tärkeitä mehiläiset itse asiassa ovat. Ne pölyttävät kasveja ja valmistavat hunajaa.  Valitettavasti mehiläiset ovat hurjasti vähentyneet, joistakin paikoista kadonneet kokonaan.

Mehiläiskasvatuksen historiaa

Tilalla esiteltiin mehiläistarhauksen kehitystä, lähtien siitä, kun pesät olivat puussa.

Mehiläisiä

Tässä on nykyaikainen mehiläispesä. Itse asiassa ei tehnyt mieli katsoa kovin läheltä, niitä mehiläisiä pörräsi siinä koko ajan. Toisaalta oli ihan mielenkiintoista seurata tuota kuhinaa pesässä ja yrittää etsiä joukosta kuningatarta.

Taste of honey in Sunny Beach Bulgaria

Saatiinhan sitä maistiaisia. Hunajalla maustettua rypälemehua, hunajaa syötävässä kennossa ja koko lysti viimeisteltiin rakilla. Enpä ole koskaan aikaisemmin syönyt hunajakennoa, mutta nyt söin. Oli makeaa. Raki oli sen sijaan niin väkevää, että jäi juomatta. Mieheni joutui uhrautumaan ja nauttimaan kaksi annosta.

Mielenkiintoinen paikka, ehdottomasti vierailun arvoinen.

Perinteiden Bulgaria-retki jatkui maatilalle, siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Mukavaa päivää kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.