lauantai 9. kesäkuuta 2018

Perinteiden Bulgaria-retki, maatilalla

Seuraava kohde Perinteiden Bulgaria-retkellä oli maatila.  Tämä tila sijaitsee kylässä nimeltä Erkech. Kylä on niin pieni, että talvella siellä asuu vakituisesti 4 henkilöä, kesäaikaan enemmän.

Tässä kylässä, kuten ehkä muuallakin maaseudulla Bulgariassa, käytetään vielä aaseja kuljetukseen. Niinpä retkibussi jätti meidät jonkin matkan päähän maatilasta. Vaihdettiin kulkuneuvoa aasikyytiin.

 Kyyti oli aika hurjaa, tie oli kuoppainen ja meitä oli yhteensä viisi henkilöä kyydissä. Me kyytiläiset hieman kiljuttiin pahimpien kuoppien kohdalla, kuski, joka oli paikallisia vain nauroi harvahampaisella suullaan, "massaas, massaaas". Kyllä siinä kieltämättä jotain hierontaa sai kuoppaisella tiellä. Mutta hauska kokemus silti, en ole aikaisemmin ollut aasinkyydissä.

Erkech  Village in Bulgaria

Kylässä on tosi kaunista. Hevoslauma oli laitumella omassa rauhassaan, pääskyset liversi ja oli lämmin, +28 astetta. Jotenkin minulle tuli mieleen Unkarin pustat, tosin en ole koskaan käynyt Unkarissa, mistä siis kumma mielleyhtymä.

Maatilan nimi oli Kladenetsa. Siellä sai tutustua moniin paikallisiin perinteisiin. Myös täällä on oma rakitislaamo, niinpä otettiin jälleen rakia. Sen jälkeen halukkaat saivat mennä leipomaan paikallisen rouvan kanssa perinteistä leivonnaista.

Hidden Bulgaria

Leivonnan ohella sai maistaa tilan omaa jugurttia ja juustoa. Päivän lounas nauttiin myös tilan ravintolassa. Aika paljon täällä syödään kurkkua, tomaattia, fetajuustoa. Niitä oli tarjolla myös Kladenetsassa.

Langantekoa Bulgariassa
Tilalla on myös lampaita. Niiden villa valmistetaan vielä perinteisellä menetelmällä langaksi.

Erkech Restaurant Kladenetsa

Maatilan sisäpiha oli kaunis. Samassa pihapiirissä on isäntäväen koti, ravintola, pieni kauppa, pieni kappeli, tislaamo, leipomo. Sekä pihalla eläimiä ja mahdottoman paljon pääskysiä. Kaikki räystäät täynnä pesiä, voi sitä liverrystä.

Mielenkiintoinen paikka oli tämäkin. Nyt voin sanoa käyneeni Balkanin vuoristossa, sillä siellä sijaitsee monen mutkan ja kapeiden teiden päässä tämä kylä, Erkech.

Seuraavassa postauksessa vierailu viinitilalle.

Mukavaa viikonloppua kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.