tiistai 12. kesäkuuta 2018

Nessebarin vanha kaupunki


Täytyy todeta, että meidän hotelli, Sol Marina Palace, sijaitsee aivan erinomaisella paikalla. Nimittäin ihan vanhaan kaupunkiin menevä sillan kupeessa.  Siltahan ei oikeastaan ole silta, vaan keinotekoinen kannas, jolla vanha kaupunki on yhdistetty mantereeseen.

Nessebar old city

Nessebarilla on pitkä ja rikas historia, paikka on ollut olemassa jo antiikin ajoista lähtien. Maailman perintöluetteloon se on liitetty 1983.

Ruins in Nesebar Bulgaria
Nämä rauniot ovat heti vanhaan kaupunkiin tullessa.


Nessebar on sopiva kohde kulttuurista kiinnostuneelle. Vanhasta kaupungista löytyy raunioita, useita kirkkoja, keskiaikaisia ja bysanttilaisia rakennuksia  ja roomalainen muuri. Ei voi kuin ihaillen katsoa vanhaa taidokasta tiilien ladontaa ja antaa mielikuvituksen lentää kauas, kauas historiaan.
St. Sophian kirkko Nessebar Bulgaria

Museo Nessebarissa


Brilliant old construction technique

Vanhassa kaupungissa menee kujia ristiin rastiin. Siellä on mukava vaan kävellä ja nauttia kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt  ja  kaupunki nukkuu Ruususen unta.  Talot on rakennettu perinteiseen tyyliin, alaosa tiiltä ja yläosa puuta. Tänne tehdään paljon päiväretkiä muista Bulgarian lomakohteista. Turisteja on jonkin verran, kuitenkin kaupungin kujilla on ollut sopivan väljää, on voinut kulkea rauhassa omaan tahtiin ja ihailla vanhoja rakennuksia. Positiivisena yllätyksenä on tullut se, että sisäänheittäjät ja kauppiaat eivät ole olleet liian innokkaita, vaan ystävällisiä.

Näkymä Nessebarin vanhasta kaupungista.

Muutamia vinkkejä vanhaan kaupunkiin:
-  laita kunnon umpinaiset kengät, kaikki kadut on mukulakiveä
-  varaudu ostoksiin, kaupungissa on paljon ihania pieniä puoteja täynnä  kauniita tavaroita:   kosmetiikkaa,    keramiikkaa, puutöitä, laukkuja, ikoneita, tauluja jne...
-  joka paikkaan ei käy luottokortti, varaa mukaan käteistä, Bulgarian leva
-  jos sinulla on  käteisenä vain euroja, ei hätää, kaupungista löytyy useampia valuutanvaihtopaikkoja
-  jos vessahätä yllättää, monessa paikassa on kyltti wc, 1 leva
-  käy syömässä jossain ihanassa rantaravintolassa, näköalat on ihanat, ruoka hyvää ja edullista

Beach restaurant in Nesebar Bulgaria

Mikäli haluat hieman rauhallisempaa lomapaikkaa, tämä Nessebar on loistava valinta matkakohteeksi. Vanha kaupunki on säilynyt varsin hyvin keskiaikaisena, mikä luo jännän tunnelman, kuin siirtyisi ajassa taaksepäin. Toki Nessebarissa pääsee myös uimaan, täältä löytyy muutama uimaranta. Hyvä vinkki Sol Marina Palaceen tulijalle: suoraan hotellin alapuolella on ranta, jossa  on ensin kivivalli. Kun menet kivivallin päälle ja siitä rantaan, veteen, alkaa ihana hiekkapohjainen, tasaisesti syvenevä ranta. Siinä me uimme ja otimme kivillä aurinkoa ja kuuntelimme tyrskyjä.  Ei tarvitse mennä maksulliselle rannalle. Jos haluaa isolle biitsille, Sunny Beach on tuossa ihan naapurissa parin kilometrin päässä. Sinne pääsee näppärästi pienellä laivalla tai "Putte possu"- kaupunkijunalla tai bussilla.

Nessebar Bulgaria on lomakohde, jota voin omasta kokemuksesta lämpimästi suositella.


2 kommenttia:

 1. Kiitos Päivi! Vaikuttaa viehättävältä kohteelta tämä vanha kaupunki. Onko sinulla hyvää vinkkiä julkisiin kulkuvälineisiin liittyen. Tulen asustelemaan Pomoriessa vajaan 20 km päässä etelään Nessebarista. Onko siellä hyvät bussiyhteydet.
  Selviääkö euroilla? Missä kannattaa vaihtaa? Tulen tekemään matkakertomukset reissustani sivuilleni www.appamatkustaa.fi Perästä näkyy :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Asko! Nyt täytyy sanoa, että bussiyhteyksistä en tiedä mitään. Me olimme Nessebarissa ja sieltä menimme Sunny Beachille sellaisella minijunalla. Muistelen, että euroilla ei voi maksaa,suurin osa kaupoista toimii paikallisella valuutalla. Joka paikassa ei myöskään käy kortti. Vanhassa kaupungissa on useita valuutanvaihtopaikkoja. Itse tykästyin Nessebariin, historia on niin läsnä. Mutta toki piti myös piipahtaa Sunnu Beachillä katsomassa menoa siellä.

   Poista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.