perjantai 1. kesäkuuta 2018

Mamma Mia-musikaaliMinähän olen viimeisen päälle Abba-fani. Muistan sen kuin eilisen päivän, nimittäin vuoden 1973 Euroviisukarsinnat Ruotsissa. Muuan Abba-yhtye sijoittui toiseksi kappaleella Ring Ring. Itse tykästyin Abbaan jo silloin. Seuraavana vuonna, 1974, he sitten räjäyttivät koko potin ja loppu on historiaa.

Olin haaveillut pitkään, että pääsisin näkemään Mamma Mia-musikaalin.

Lontoo

Ensimmäisen kerran haave toteutui 50-vuotissynttärimatkalla Lontoossa 2013. Apua, onko siitä jo niin kauan !!! Muistan, että musikaali oli aivan huippu. Koska esityskieli oli englanti, yleisö lauloi ja bailasi mukana. Ihmetystä sen sijaan herätti järjestelyt musikaaliteatterissa. Minä jätin takin narikkaan, muistan ihmetelleeni, kun siellä oli aika vähän takkeja. Katsomossa asia sitten selvisi, suurin osa yleisöstä istui takit päällä/sylissä. Mutta ei siinä vielä kaikki, yleisö nautti siinä katsomossa sekä ruokaa että juomaa. Siinä ei ollut mitään pöytätasoa, ihmiset pitivät eväät käsissään/sylissään ja nauttivat esityksestä. Tosin, siitä on jo viisi vuotta aikaa, Lontoon teattereiden nykykäytännöstä en tiedä.

Tuosta takkihommasta vielä sen verran, kun esitys päättyi, yleisö ohjattiin eri reittiä ulos kuin mistä olimme tulleet sisälle. Ykskaks tupsahdimme kadulle, ilman takkeja siis. Piti mennä uudelleen erikseen sisälle hakemaan ne takit sieltä narikasta. Siinä siis syy,  miksi paikalliset ottivat takit katsomoon mukaan.

Helsinki Messukeskus Amfi-teatteri

Toisen kerran sain toteuttaa unelmani eilen, 31.5. Helsingissä Messukeskuksessa. Kun sain syksyllä kuulla, että musikaali esitetään suomeksi, päätin heti, että minähän lähden sitä katsomaan.

Oikeastaanhan on hieman ristiriitaiset tunnelmat musikaalista. Tykkäsin siitä tosi paljon, mutta jokin siinä tökki. Äänentoisto ei ollut paras mahdollinen, välillä tuntui , ettei kuule mitään. Ehkä mentiin kohtauksesta toiseen liian nopeasti. Suomenkieliset sanat olivat hyvät, mutta ei siinä voinut laulaa mukana. Parasta olivat isot tanssikohtaukset, sekä leading ladyt Laura Voutilainen, Nina Tapio ja Johanna Kokko. Siinä kolmikossa on naisenergiaa parhaimmillaan.  Loppujen lopuksi tykkäsin esityksestä ja kannatti ehdottomasti käydä katsomassa. Esityksestä saa niin paljon positiivista fiilistä.

Seuraava Abba-fanituksen kohde  on tietenkin jatko-osa Mamma Mia-elokuvaan. Heinäkuuta odotellessa....

Mitä pidätte minun paljettihameesta ? Oli ihan pakko hieman repäistä glitterihengessä. Ostan suurimman osan käyttövaatteista kirppiksiltä ja tämä hame on löytö parin viikon takaa. Heti ajattelin, että tässäpä minulle musikaaliasu.

Musikaalitunnelmista juhlatunnelmiin.....huomenna on pitkästä aikaa lähipiirissä ylioppilasjuhlat. Hienoa päästä mukaan juhlimaan, saapa nähdä, kuinka sitä herkistyy. Siinä on jotakin niin herkkää, kun nuoret ovat aikuisen elämänsä alussa, valmiina nousemaan omille siivilleen.

Mukavaa päättäjäisviikonloppua kaikille !1 kommentti:

  1. Abba on ihan paras ja yllätti kovasti, kun tämä suomiversiokin oli niin loistava tai oikeastaan mieletön!

    Kiitos, kun kommentoit blogiini ja äänestit vielä kisassa, jos vaan matkaan pääsen, niin pakkaan kaikkien teidän sydämet reissureppuun mukaan. <3

    Kiva kun olet laittanut blogini lukulistalle, minäkin laitan tästi heti sinun, niin muistan tulla kyläilemään ahkerammin.

    Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.