perjantai 18. toukokuuta 2018

Vieraita ja parsakaalisalaattia

Jokin aika sitten meillä kävi oikein ruokavieraita. Nyt tuli tilaisuus kokeilla uutta balsamiviinietikkaa omaan suosikkisalaattiini, nimittäin parsakaali-cashewsalaattiin. Parsakaali on paitsi hyvää, myös terveellistä. Tässä resepti.

Parsakaali-cashewsalaatti ( isolle porukalle)
1 kg parsakaalta
4 pientä salottisipulia, tavallinenkin käy
2 dl paahdettuja cashew-pähkinöitä
2 pkt pekonia

Kastike
2,5 dl majoneesia
0,5 dl sokeria
2 rkl valkoviinietikka
1 ti mustapippuria myllystä

Irrota parsakaalin nuput.
Parsakaalin nuput

Höyrytä kevyesti n. 10 min., jätä silti hyvin napakoiksi.

Parsakaalin nuput kattilassa

Kuori ja hienonna sipuli. Halutessasi paahda pähkinöitä kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti tai kunnes ne saavat kauniin värin. Liikuttele pähkinöitä pannussa, etteivät ne pala. Tee kastike yhdistelemällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Laita parsakaali nuput ja sipulit kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Anna salaatin marinoitua noin 2 tuntia. Kuutioi ja paista pekoni rapeaksi ja valuta enimmät rasvat talouspaperin päällä. Lisää pekoni ja pähkinät salaattiin juuri ennen tarjoamista. Ja nam, salaatti on valmis.

Tarjottavaa kevään juhlien noutopöytään

Salaatti ei näytä niin korealta, tokihan sitä voisi koristella, mutta maku on ihana. Tosin reseptissä on valkoviinietikka, mutta minä laitoin sitä Tampereelta tuotua balsamiviinietikka ja hyvältä maistui.

Tämä salaatti on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kevään juhlien noutopöytään. Salaatti on  helppo tehdä, hyvänmakuinen, hieman erilainen perinteisten tarjottavien joukkoon. Kerro, mitä tykkäät salaatista !

Pöytä on katettu, syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.