lauantai 19. toukokuuta 2018

Victoria Revealed näyttely Kensington Palace Lontoo

Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja kuninkaallisista. Tänään saa pitkästä aikaa nauttia kuninkaallisesta häähumusta, kun prinssi Harry ja Meghan astelevat alttarille.

Prinssi Harryn perhehistoriaan kuuluu kuningatar Victoria. Hänestä kertova tv-sarja on tällä hetkellä ehdoton lemppari. Sarjan toisen kauden jaksot menevät tv:ssä parhaillaan. Jostain luin, että kolmatta kautta kuvataan Britanniassa parhaillaan. Sitä odotellessa.
Victoria Revealed Kensington Palace

Viisi vuotta sitten kävin Lontoossa ja tietysti piti päästä käymään Kensingtonin palatsissa, jossa on asunut paitsi Victoria ja Albert, myös prinsessa Diana. Silloin, 5 vuotta sitten, palatsissa oli näyttely Victoria Revealed, mikä kertoi Victorian elämästä. Ja yllätys, yllätys, juuri parhaillaan on samanniminen näyttely Kensingtonin palatsissa.
Koko paikka oli upea, täynnä historiaa. Ehdottomasti suosittelen käymään palatsissa ja katsomassa näyttelyn. Ihana oli myös puisto palatsin ympärillä.

Kuningatar Victoria

Siinä hän on, Kuningatar Victoria.

Kuningatar Victorian mekko

Esillä oli myös Victorian vaatteita.

Queen Victoria
Tämä oli mielenkiintoinen taulu, siinä oli portaat, jotka veivät nuoren Victorian huoneeseen, jossa hän sai kuulla olevansa kuningatar. Itse huoneeseen ei ollut pääsyä.

Victorian ja Albertin lasten kehto

Victoria ja Albert saivat kaikkiaan 9 lasta. Näyttelyssä oli esillä myös kuninkaallinen kehto. Äiti Victoria punoi lapsilleen hyviä naimakauppoja Euroopan kuningashuoneisiin. Näitä peruja lienevät miltei kaikki Euroopan kuninkaalliset  sukua toisilleen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.