sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Tilataidetta, muraali Oulussa

Tässä ihan minun kotikulmilla voin ihastella taitavan vihtiläisen kuvataiteilija Salla Ikosen töitä. Minusta on todella mukavaa, kun taidetta tuodaan julkisiin kohteisiin. Ohikulkiessa saa antaa katseen levätä taideteoksessa ja ajatuksen lentää.

Muraali Hollihaka

Kuvataiteilija Salla Ikonen

Tämä ihastuttava hevosaiheinen maalaus on Salla Ikosen uusin teos täällä Oulussa.  Taideteos on Hollihaan palvelukodin ulkovaraston seinässä. Hevosaihe sopii siihen tosi hyvin, sillä 1700-luvulla Hollihaka oli läheisen kestikievarin hevoslaitumena. Hollihaka on ollut laidunalueena 1960-luvulle asti, jolloin aloitettiin puiston rakentaminen.

Air Guitar World Championchips Kuusisaari

Michael Monroe, Salla Ikonen

Tähän maalaukseen Salla Ikonen on ikuistanut Oulun kansainvälisimmän tapahtuman, nimittäin ilmakitaran maailmanmestaruuskisat. Tänä vuonna kisat pidetään elokuussa 22.-24. päivä. Olen itsekin ollut useampana vuonna katsomassa kitarointia. Se on todella hauska tapahtuma, menoa ja iloista meininkiä maailmalle rauhaa hengessä. Jos olet Oulussa ilmakitarakisojen aikoihin, kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Michael Monroe on myös ansainnut tulla maalatuksi tähän taideteokseen. Tiedättekö onko muualla Suomessa Michaelista julkista maalausta esillä ?

Aitat ja tervatynnyrit Kuusisaari
Salla Ikonen


Oulu on vanha tervakaupunki. Terva, puutavarat, lohi ja voi olivat tärkeimpiä vientitavaroita. Tässä taideteoksessa näkyy historiaa, tervatynnyrit ja aitat.

Kalastus Kuusisaari

Salla Ikonen

Tämäkin taideteos on Kuusisaaressa. Ihan Hartaanselän vieressä. Hartaanselkä on paikka, jossa on kalastajia ympäri vuoden. Syksyllä lipotaan siikaa, talvella pilkitään.

Jos mietit, mitä tehdä kesällä Oulussa, yksi vaihtoehto on kävellä Hollihaassa ja Kuusisaaressa ja nauttia näistä Salla Ikosen taideteoksista.

2 kommenttia:

  1. Onpa teillä hienoja muraaleja Oulussa. Ja on Salla Ikonen maalannut komeita muraaleja. Olet tehnyt kivan koosten näistä maalauksista. Michael on Turun poikia, mutta en muista / tiedä, onko hänestä julkista maalausta täällä. Pitää vähän tutkailla.
    Aurinkoista viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Siis ihan mahtavan upeita töitä. Tulin vastavierailulle blogiisi <3

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.