keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Patikointia Bad Gasteinissa

Bad Gasteniin voi tehdä myös omatoimimatkan. Lentämällä pääsee Salzburgiin, josta on noin 1,5 tunnin ajomatka. Luonnossa voi myös liikkua omatoimisesti. Reiteillä on hyvät opasteet. Kannattaa muistaa, että pakkaa retkelle mukaan lämmintä vaatetta ja sadevarusteet. Sää voi muuttua nopeastikin ja hetkessä voi nousta sumu ja sade.Retkireitit Bad Gastein


Opastaulu Bad Gastein

Patikkareitit olivat valmiina polkuja maastossa. Missään umpirämeessä siellä ei menty. Hyvä kävellä tasaisella polulla. Tavalliset lenkkarit riittävät, mitään vaelluskenkiä ei ainakaan sauvakävellessä tarvinnut. Polut menivät välillä pellon vierellä, välillä vuorilla. Vuorilla polku saattoi mennä aika lähellä reunaa, toisella puolella oli verkot putoavien kivien varalta. Yksi reitti meni mutkan myös vuoren sisällä.

Bad Gastein kesällä


Bad Gastein patikkareitti

 Alppimaisemat ovat niin kauniit. Muistan, kun siellä kävellessä ajattelin, että millaista olisi asua  niin ihanissa maisemissa. Totuus lienee, että niihinkin maisemiin tottuu.

Maisema Bad Gastein


Kukat Bad Gasteinissa


Käymisen arvoinen paikka on Sport Gastein, noin 20 minuuttia keskustasta. Talvisin paikka on laskettelukeskus, kesällä mitä ihanin patikka- ja vaelluspaikka. Siellä oli vuoria, laaksoja, pikku jokia, lampaita, lehmiä, alttareita. Väki tuolla päin on uskonnollista ja ristejä näkyi maastossa. Ihmiset tervehtivät toisiaan sanomalla  Grüss Gott.

Patikoimassa Sport Gasteinissa kesällä


Patikoimassa Sport Gasteinissa kesällä
Bad Gastein on hyvä vaihtoehto perinteiselle ranta- tai kaupunkilomalle. Tekemistä riittää: helppoa tai vaativaa patikointia, voi nousta korkeuksiin ihailemaan maisemia, käydä kylpylöissä, pyöräillä, pelata golfia, vierailla naapurikylissä, ihailla arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia, käydä kirkossa ja museoissa, kahviloissa, pikku putiikeissa.

Tosiaan, viisi vuotta on mennyt tästä reissusta. Ja, kyllä, lähtisin uudelleen. Samalla reissulla sai sekä ruumis että sielu lepoa. Sopivasti liikuntaa ihanissa alppimaisemissa. Mitkään kuvat ei voi kuvailla niitä maisemia, ne pitää kokea itse.

Oletko käynyt Bad Gasteinissa patikoimassa, mitä tykkäsit paikasta ?

1 kommentti:

  1. Vau mitä maisemia. En ole koskaan käynyt, mutta voisin näiden kuvien innoittamana haluta käydä <3

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta blogissani, tule toistekin!😊

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.